Експерт пояснив, чому заяви Єрмака по ковідному фонду є безглуздими
28.10.2020 12:00

Борис Кушнірук вважає, що з корона вірусного фонду відбувається величезні розкрадання.

Про це експерт з економіки розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи те, що Єрмак в інтерв'ю виданню «The Bablе», сказав, що не існує ніякого коронавірусного фонду і це все їхня комунікаційна помилка Кушнірук зазначив, що у Зеленського і його команди бракує знань, аби усвідомити наслідки використання його не за призначенням.

«Те, що вони зараз почали казати, що немає ковідного фонду, то варто відкрити сторінку Міністерства фінансів і подивитись на нього. Тут є пояснення, як вони використовують ці кошти з ковідного фонду. Так що заперечувати його існування просто безглуздо. А використовують його абсолютно бездарно, причому той Зеленський, який захотів це, він, можливо, не усвідомлював наслідки. У людини немає ні знань, ні досвіду, нічого. Він може бути абсолютно щирий. Йому пояснили, що якщо ми будемо витрачати кошти на будівництво доріг, то це буде запускати економіку, і таким чином буде добре, в тому числі і з точки зору, як ми боремося з кризою внаслідок епідемії. Але йому не пояснили, що, по-перше, у вас є завдання більш суттєве, пов'язане з коронавірусом, з одного боку, а з іншого боку, будівництво доріг не забезпечує таку ефективність для економіки, як ви думаєте», - пояснив він.

Експерт з економіки також наголосив на тому, що влада зараз намагається відхреститись від відповідальності за розкрадання ковідного фонду.

«Вони зараз намагаються відхреститися від власних помилок. Просто в чому особливість? В межах цього ковідного фонду витрати здійснюються без дотримання процедур, і тому витратами на закупівлю і для потреб медичної сфери, і для будівництва доріг проводяться без стандартної процедури, яка передбачена законодавством про бюджетні закупівлі. І там величезні розкрадання ще йдуть. Тому вони зараз намагаються якось відхреститися від власної відповідальності за цей факт. Але що зробили, то зробили», - сказав Кушнірук.

Також він пояснив, чому Зеленський - президент боргів.

«Зеленський в одному із інтерв'ю на весні цього року заявив, що він хоче бути президентом доріг. В нього була така фраза “я хочу стати президентом доріг”, тобто, щоб його асоціювали з ремонтом доріг. А я написав у відповідь, що його будуть асоціювати з президентом боргів, тому що виходячи з того, що у нас є проблема малої економіки, якісних доріг по всій країні у нас не буде ще дуже довго. Але якщо він наробить боргів для країни, то в майбутньому у нас не буде коштів щось будувати, а доведеться віддавати ті борги, які він наробив», - резюмував експерт.