Добивають лежачого: Єрмака звинуватили у навмисному підриві рейтингу Зеленського
28.10.2020 14:27

Навіть у самому Офісі президента права рука не знає, що робить ліва, і навпаки. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

Коментуючи заяву Єрмака, який сказав в інтерв'ю, що немає ніякого коронавірусного фонду і взагалі це їхня комунікаційна помилка, що вони весь час казали про цей фонд, наш співрозмовник зауважує наступне: «Те, що Єрмак заявляє, що цього фонду немає, хоча він є, про що говорив його безпосередній керівник — президент України, це говорить про те, що навіть у самому Офісі президента права рука не знає, що робить ліва, і навпаки. Тобто це свідчення надзвичайно низького рівня системи державного управління в Офісі президента».

«Можливо, це одна з чергових провокаційних заяв, які підривають і без того падаючий рейтинг президента і його політичній сили, про що свідчать результати місцевих виборів», - додає політолог.

Що ж до того, як насправді формувався цей фонд, то за словами економіста, у нас така система бюджетування, що державний бюджет — це такий загальний котлован, куди приходять кошти від податків і зборів, і далі практично у ручному режимі йде розподіл по статтям витрат.

«Те ж саме і по цьому фонду. Немає ніяких цільових податків, з яких би якась частина надходила до цього фонду. Просто з загального бюджету виділена частина на нову статтю витрат під назвою “фонд боротьби з коронавірусом”», - розтлумачив у завершенні наш співрозмовник політолог Андрій Новак.