Стало відомо, чому саме Арестовича обрали спікером ТКГ
29.10.2020 13:25

Спікер в ТКГ, як мертвому кадило. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів екс-голова Закарпатської облдержадміністрації, генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль.

Коментуючи призначення Арестовича спікером ТКГ, наш співрозмовник зауважив наступне: «Що це нам дасть? Уже був Кравчук, чи є, був Фокін. Набрали всяких блогерів, журналістів, кого там ще. Це нічого абсолютно не дасть. Що він буде робити в тій контактній групі?»

Щодо заявленого раніше Маркіяна Лубківського, то, за словами політика, він був заявлений як прес-секретар контактної групи. Щоб не голова адміністрації Єрмак постійно брехав про те, що домовилися про розведення військ, про обмін полоненими, про відкриття нових КПП.

«Це вже надоїло. Ніхто ніяких полонених не обмінює, нових КПП ніхто не відкриває, розведення військ немає. Він це говорить, а потім “ЛНР” та “ДНР” кажуть, що це абсолютна брехня, ми нічого абсолютно не домовилися», - додає наш співрозмовник.

На думку Геннадія Москаля, це все може бути планом відбілювання Єрмака, щоб не він, як кажуть, це все озвучував.

«Це як з Фокіним, це ж його думка. А як може його думка, якщо він призначений, він же має мати згідно з законодавством технічне завдання від Міністерства закордонних справ, воно має бути затверджено президентом України. Яку він може ще свою думку виказувати? Може думку виказувати, яка йому сформована і по якій він має рухатися на переговорному процесі», - звертає увагу генерал-лейтенант.

А тепер, за словами Москаля, все буде надходити не від Єрмака, бо Єрмак весь час після кожної зустрічі такий радісний: і домовилися обміном полоненими, і домовилися про відведення військ, і домовилися про відкриття нових КПП. Але ж нічого цього не відбувається абсолютно.

«От знайшли крайнього стрілочника. Лубківський, абсолютно розумна людина. Він зразу зрозумів, що це його хочуть, як кажуть, використати в тьомну, значить, відбілити нинішнього президента і пана Єрмака», - акцентує увагу політик.

Наш співрозмовник у висновку і зовсім задався питанням,- а для чого там потрібен спікер? Є голова, який має коментувати, пан Кравчук має це робити. І Єрмак там не приймає участь, і президент не приймає участь.

«Для чого там ще спікер? Як мертвому кадило. Абсолютно це нічого дає, це просто створення видимості шаленої роботи, яка абсолютно не приносить ніякого результату», - резюмував наш співрозмовник Геннадій Москаль.