У Раді побилися колишні «слуги» Гео Лерос та Юрченко
06.11.2020 07:56

5 листопада у кулуарах парламенту побились виключені з фракції «Слуга Народу» депутати Гео Лерос та Олександр Юрченко. Останній написав заяву до Офісу генпрокурора.

Про конфлікт обидва розповіли в себе у Facebook, передає Громадське.

Схоже, що причиною бійки стали слова Юрченка, підозрюваного у хабарництві, про Лероса. Перший виправдовувався перед журналістами щодо кримінальної справи і сказав, що він не такий як «Део Ланос», пояснивши, що має на увазі Лероса.

Потім Юрченко додав, що справжнє ім’я того — «Мухамед чи якось так». Після бійки кожен написав образливий пост про свого суперника.

Вже ввечері Юрченко опублікував ще один пост, у якому повідомив, що звернувся до Офісу генпрокурора (справу щодо депутата може зареєструвати лише генпрокурор).

«Тяжкість завданих тілесних ушкоджень в подальшому встановить слідство та судова медична експертиза», — написав він.

«Антикорупціонер» і «корупціонер»

Нагадаємо, обидва депутати колись входили до президентської фракції, але обидва потрапили в опалу, хоча і з дуже різних причин.

Юрченко став фігурантом кримінальної справи щодо хабаря, на якому спіймали його помічника. За даними слідства, давали цей хабар Юрченку за внесення пропозицій до законопроєкту щодо переробки твердих побутових відходів.

Буквально перед бійкою суд зняв з Юрченка електронний браслет, але продовжив решту зобов’язань, як от заборона виїжджати з Києва.

Натомість Лерос вирішив боротися з корупцією на найвищому рівні (принаймні він так каже), звинувативши у корупції, зокрема, і главу Офісу президента Андрія Єрмака. ОП такої діяльності не оцінив і рішенням більшості депутатів владної фракції Лероса з неї виключили.