Адвокат розповів, чи очікувати бунтів через штрафи за не носіння маски
09.11.2020 16:00

Ігор Негієвич вважає, що штрафи за не носіння маски викличе супротив у суспільстві, а поліція отримає додатковий шлях для поліпшення власних показників.

Про це адвокат розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи введення штрафів за неналежне використання маски Ігор Негієвич відмітив, що суспільство повинне бути уважним до протоколів, аби вони були правомірними.

«Дійсно, обурення у суспільстві є, тому що ситуація з коронавірусом ускладнила процес заробляння коштів, та й взагалі було ускладнене пересування транспортом міським. Що хочеться сказати з приводу адміністративної відповідальності. В принципі, немає різниці, хто вчиняє адміністративне правопорушення, все буде залежати від того, як буде складений протокол і чи будуть дотримані всі вимоги Адміністративного кодексу при його складанні. В будь-якому випадку ми розуміємо, якщо людина не погодиться з цим рішенням і буде вважати, що були порушені її права або протокол був складений з порушенням, то буде можливість оскаржити це у суді. Я так розумію, що він складається правоохоронцями, і направляється на розгляд до суду, який і буде приймати рішення. Тобто людина в будь-якому випадку буде не позбавлена права відстоювати свою позицію у суді щодо того, винна вона чи ні», - сказав він.

Адвокат також наголосив на тому, що правоохоронці не повинні за рахунок цих штрафів поліпшувати власну статистику.

«Хочеться звернути увагу щодо того, що якщо ця маска у нас не на носі, а поряд немає людей, то не повинні правоохоронці собі складати показники. Я думаю, що за таких обставин буде достатньо попередження і профілактичної роботи, тому що дійсно ми бачимо, що ситуація з коронавірусом погіршується. За останній місяць шалений ріст згідно статистичних даних. Хочу нагадати, що самої статті ще немає в кодексі. За даними прийнятого 06.11 законопроекту, штрафувати зможуть на місці поліцейські, а не за рішенням суду і нардепи, безумовно, підлягають відповідальності за таке правопорушення», - резюмував він.