У "Слузі народу" кажуть, що не підтримають звільнення Гетманцева
19.11.2020 14:29

Фракція "Слуга народу" не готова підтримати звільнення з посади голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час включення заявила народна депутатка України (фракція "Слуга народу") Євгенія Кравчук.

Народна депутатка прокоментувала імовірність звільнення з посади голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики народного депутата від "Слуги народу" Данила Гетманцева.

"Я думаю, що це може відбутися, тільки якщо він, дійсно, сам захоче її полишити, бо наша фракція не буде готова піддаватися на якісь провокації опозиційних партій. До речі, я хотіла би сказати, бо це було би чесно. Зараз деякі політичні сили, зокрема "Солідарність", пані Ніна Южаніна, яка у минулому скликанні ВРУ була головою цього комітету і виступала за фіскалізацію, можна знайти її виступи, і президент Порошенко це підтримував, а зараз він іде на мітинги, бере мікрофон і кричить, що він звільнить Гетманцева", – сказала Євгенія Кравчук.

Як повідомляли, народний депутат Данило Гетманцев зареєстрував власний проєкт постанови про відкликання його з посади голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики після того, як група депутатів напередодні внесла аналогічний документ.

До слова, політичні партії "За майбутнє" та "Батьківщина" ініціювали реєстрацію проєкту постанови щодо звільнення Данила Гетманцева з посади голови податкового комітету, якщо Рада не ухвалить рішення про відтермінування касових апаратів для ФОПів.

Нагадаємо, на засіданні 17 листопада Верховна Рада провалила голосування щодо законопроєкту №4313-д про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг і лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами – платниками єдиного податку.