Ігор Мосійчук: Регіони невдовзі підуть на Київ на чолі з мерами через карантин
19.11.2020 11:50

Рішення уряду Шмигаля просто якісь ідіотські. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту інтернет-видання Новини України - From-UA розповів екс-народний депутат Ігор Мосійчук.

Коментуючи вчорашні бунти у Німеччині, наш співрозмовник зауважує наступне: «В Україні такі бунти дуже навіть можливі. Можливі вони як мікст антикарантинний, який і бізнес знищує, і права людей обмежує».

Екс-нардеп звертає увагу на те, що тут питання в іншому. Питання у тому, що у нас цей бунт може перерости не в протест, як учора був в Німеччині, який поліція стримувала, розганяла, але це був протест, а у нас він може вилитися в реальний бунт.

«Чому? Тому що рішення уряду Шмигаля просто якісь ідіотські, тому карантин вихідного дня у тій формі, в якій вони ухвалили, він нічому в боротьбі з пандемією не допомагає. І будь-яка думаюча людина це чітко усвідомлює, що просто ввели карантинні обмеження і, як кажуть, створюють добру мину при поганій грі», - розтлумачив політик.

За словами екс-нардепа, в лікарнях і навіть вже під лікарнями помирають люди. Карантинні заходи, які вводить уряд, тільки обмежують права бізнесу і не дають нічого.

«Треба було або вводити повний локдаун, або вводити комендантський час, як це вводять в деяких країнах. Хто може порахувати на пальцях, чим допоміг карантин вихідного дня? Ніхто. Тільки збитки», - підкреслив наш співрозмовник.

«У нас повний провал медичної реформи. По суті, знищення основи лікарняної медицини призводить до того, що люди реально помирають під лікарнями. Лікарні забиті. Люди не ходять до лікарів, бо лікарі кажуть, що не ходить сюди, бо це 100%-ве зараження і може бути ще гірше — це нормально? Тому скоріш за все, що бунт можливий», - прийшов до висновку політик.

«Якщо говорити за міста, то ми всі розуміємо, що має повстати Київ, але у нас катастрофічна ситуація в регіонах, на місцях, і якщо регіони двинуться на Київ... А помножте це питання на те, що відбулося на виборах. На виборах при наднизькій явці переміг хто завгодно, крім “слуг народу”. І як ці ради і мери будуть реагувати? Може, вони ще й самі очолять людей і поведуть на Київ, це ж не виключено, тому що вони всі розуміють, що їм уряд нав'язує абсолютно дебільні рішення», - резюмував наш співрозмовник екс-нардеп Ігор Мосійчук.