Стало відомо, для чого використовують тему декомунізації Криму і Донбасу
27.11.2020 07:07

Ми зараз говоримо тільки про деокупацію територій Донбасу та Криму, всі інші заходи не в пріоритеті. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень " Соціовимір» Сергій Таран.

Коментуючи заяву замголови Мінреінтеграції Голованчук про те, що після деокупації Криму та Донбасу там потрібно запровадити декомунізацію саме так, як вона проходить в Україні, наш співрозмовник зауважує наступне: «По-перше, люди чи хочуть чи не хочуть повертатися — це абсолютно хибна теза. Ці території є окупованими. Людей ніхто не питав, чи вони хочуть бути окупованими чи ні. Тому сама теза хибна, тому що вона намагається вигородити роль РФ в окупації Криму і Донбасу».

«Тому ми зараз говоримо тільки про деокупацію тих територій. А деокупацію ми можемо забезпечити посиленням власної армії, здійсненням тиску на Росію і створенням належних умов реформ в Україні, щоб Україна була більш сильною», - додає соціолог.

За словами нашого співрозмовника, оце і всі речі і заходи, які здатні повернути нам окуповані території. Інші заходи не є достатньо ефективними, щоб ми могли повернути Крим.

Політолог впевнений, що це просто спосіб відволікти від дієвих заходів, спосіб спровокувати українські медіа, щоб вони говорили: а як же ми будемо проводити декомунизацію на окупованих територіях, а як же ми достукаємось.

«Ось ця геополітична гра нікому не потрібна про те, як ми маємо повертати. Ми їх не губили, і вони про те не просили, щоб їх окуповували. Декомунізація, звичайно, потрібна, але вона не пріоритетна, якщо ми говоримо про звільнення тих територій, які окупувала Росія», - резюмував наш співрозмовник голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень " Соціовимір» Сергій Таран.