Нардеп про «легітимізацію» «ЛДНР» в ООН: Україна повинна бути пильною через підступність РФ
03.12.2020 13:30

Росія намагається пропхати представників формувань різноманітних, які ними створені в Україні, в різні органи міжнародних структур. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA розповів депутат Верховної Ради від фракції «Слуги народу» Святослав Юраш.

Коментуючи той факт, що вчора на Радбезі ООН в неофіційній обстановці вперше представники “ЛНР” і “ДНР” мали виступити перед представниками ООН, наш співрозмовник зауважує наступне: «На щастя, міжнародні структури пам'ятають, що є міжнародні правила і права, і не надають можливості цьому реалізуватися».

«Але Росія буде це робити і далі, тому Україна і наша коаліція союзників має бути пильна, щоб не допускати цих надругань над міжнародним правом», - підкреслює нардеп.

Щодо самої реакції “Слуги народу” на це, то за словами політика, врегулювати законопроектом українським російську діяльність в ООН — це нереально, тому що ООН управляється не українським парламентом.

«Тому реагувати так, як ми з вами зараз говоримо, можна через заяви, реакції і т.д. Але те, що наш закон змінить можливості Росії в міжнародному полі — тут треба враховувати, що ООН стала структура, у неї є свої правила, які Росія намагається використовувати при кожній можливості. Щось у неї виходить, щось, на щастя, ні», - резюмував наш співрозмовник депутат Верховної Ради від фракції «Слуги народу» Святослав Юраш.