Ватикан не вважає ситуацію на Донбасі "громадянським зіткненням"
04.12.2020 12:16

Святий престол не приймає інтерпретації зацікавлених сторін, як і не вважає правильним називати конфлікт на Сході України громадянським зіткненням. Про це заявив Секретар по відносинах з державами Святого Престолу архієпископ Пол Річард Галлахер в інтерв'ю ТАСС.

За його словами, Ватикан цінує будь-які спроби, спрямовані на встановлення миру.

"Що стосується ситуації на Україні, то Святий престол підтримує реалізацію досягнутих угод і діяльність всіх задіяних у цьому сторін. Святий престол утримується від публічних звинувачень залучених у конфлікти сторін. Але це не означає, що він приймає інтерпретації зацікавлених сторін, як і не вважає правильним називати конфлікт на Сході України громадянським зіткненням", – сказав Галлахер.

Водночас глава МЗС Ватикану нагадав, що з ініціативи Папи Римського Франциска вони допомагали населенню Східної України в рамках гуманітарної програми "Папа для України".

"Цей інтерес і участь з боку Святого Престолу покликані в тому числі надихати і надихати різні сторони, які беруть участь у мирному процесі, щоб робилися всі зусилля для якнайшвидшого повернення до такого бажаного світу", – додав Галлахер.