Названо кількість нової техніки, прийнятої на озброєння ЗСУ протягом року
07.12.2020 10:56

Міноборони відзвітувалось: за 11 місяців 2020 року на озброєння ЗСУ прийнято 28 зразків озброєння та військової техніки. Крім того, 19 було допущено до експлуатації на особливий період.

Про це повідомляє Урядовий кур’єр.

Перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час підбиття підсумків діяльності Збройних сил України у 2020 році зазначив, що Міноборони зосереджує основні зусилля на тому, щоб максимально забезпечити потреби, визначені керівництвом ЗС України та Генеральним штабом ЗСУ, максимально ефективно використати бюджетний фінансовий ресурс на розвиток війська.

Зокрема відомо, що 12 березня було підписано наказ щодо прийняття на озброєння командно-штабної машини К-1450 на базі БТР-70КШ, у квітні на озброєння прийнято броньований автомобіль «Козак-2М1», у квітні – безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ «Фурія», у липні – тактичної бойової колісної машини «Дозор-Б», а у серпні – береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун».

Крім того, повідомляється, що цього року було організовано проведення 22 дослідно-конструкторських робіт (ДКР) зі створення нової й модернізації наявної авіаційної і бронетанкової техніки, а також артилерійських систем.