Це якийсь театр фарсу: українці запідозрили неладне з введенням локдауну
08.12.2020 12:00

Влада ситуативно реагує на соціологічні показники, забуваючи, що роликами держава не управляється. Про це розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA кандидат політичних наук Ростислав Балабан.

Кометуючи рішення президента Зеленського почекати з введенням локдауна, наш співрозмовник зауважує наступне: «Перше, що дуже важливо, вже більше місяця йшли розмови про те, чи буде, чи не буде той локдаун. Насправді це дуже впливає на економіку. Чому? Бо коли передбачається локдаун, то люди перестають покупати квитки на літак чи потяг, тобто це вже вдарило по економіці — невизначеність. Друге. Якщо ти лідер і керівник, якщо навіть це непопулярне і жорстке рішення, його треба приймати».

За словами експерта, ми в черговий раз бачимо, що влада реагує на соціологічні показники, але реагує ситуативно, тобто не стратегічно зробити якусь користь глобально.

«Ми бачимо наростання негативу по ФОПам, профспілкам, ще якісь моменти — і робиться красивий ролик. Але роликами, на жаль, держава не управляється. Тому дуже відчувається така ситуативна реакція, і це не на користь Україні», - зауважує наш співрозмовник.

«Дивує, коли президент вказує або дає доручення міністру охорони здоров'я. Зрозуміло, що міністр так собі, це одна історія, але це не означає, що політичні державні інститути починають в такий спосіб працювати», - звертає увагу кандидат політичних наук.

«Тому вказівки міністру, що по цьому питанню треба думати так, друге — не відміняються концерти “95 кварталу”, і третє — така реакція щодо локдауну. Все це приводить до висновку, що ми просто в якомусь театру фарсу», - резюмує наш співрозмовник Ростислав Балабан.