В Офісі Президента не звільнятимуть суддів КСУ
10.12.2020 11:42

Президент України Володимир Зеленський передумав подавати на розгляд парламенту законопроект про перезавантаження Конституційного суду України. Глава держави має намір дочекатися відповідного вердикту з боку Венеціанської комісії щодо рішення КСУ про скасування покарання за свідомо недостовірне декларування.

Як повідомляють в пресслужбі Офісу президента, на цей час український лідер намагається відновити довіру суспільства до вищого судового органу, пише Fbc.

Для того, щоб прийняти остаточне рішення з приводу КСУ, Зеленський хоче дізнатися думку міжнародної експертної групи в особі Венеціанської комісії.

За припущеннями ОП, відповідний вердикт відомство озвучить вже в кінці поточного тижня.

Нагадаємо, що Конституційний суд України визнав неконституційним скасування забезпечення суддів службовим житлом. Норма була прийнята в рамках антикризового закону у 2014 році.

Позов до суду подавали Надія Мельничук, Лілія Григор’єва і Марина Клименко. Вони просили суд роз’яснити конституційність положень підпункту 1 пункту 28 розділу II закону «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».