Політик розповів, як Зеленський ігнором вбиває Україну
10.12.2020 16:00

Дмитро Лінько вважає, що попри переконання Зеленського, насправді Україна втрачає переговорні позиції, в порівнянні з попередніми роками.

Про це український політик розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи позитивний пост Зеленського щодо того, що країні важко, але ми переможемо, Дмитро Лінько зазначив, що всі найгірші прогнози щодо політики Зеленського збулись і пишатись нема чим.

«Ми всі рік тому попереджали самого Зеленського, ми — це громадські активісти і опозиція, люди, які займаються політикою і розуміють, що вирішити питання війни не можна, просто подивившись в очі Путіну чи просто переставши стріляти. Його попереджалося, що ця зустріч не принесе бажаного результату, на який він очікував. Ми пам'ятаємо тоді, як робилися всі забаганки Кремля, аби тільки зустрітися, і це нам подавалося, як велика перемога, крок вперед, що лід трусонувся. Не було зустрічі Норманської три чи скільки років, а тут йому вдалося, і що вони про щось домовилися, підписали цей нікому непотрібний документ, який насправді виявляється ніяка не зрада, а величезна перемога. І от пройшов рік, і всі наші прогнози абсолютно на 100% збулися», - пояснив він.

Політик також наголосив на тому, що всі ніби-то «зрушення» в перемовинах з Путіним насправді є програшними для України.

«Про те, що ніякого зрушення це не дало, про те, що, подивившись Путіну в очі, там миру ми не побачимо, про те, що цей комюніке, яке підписали, будь-яке зобов'язання, взяте перед Путіним, є шкідливим для України. І виявилося шкідливим і для Зеленського, тому що і ті Мінські домовленості, на яких товчуться вже шостий рік, вони є шкідливими, їх не можна виконати. І в першу чергу, тому що Росія їх не збирається виконувати, - їх нам нав'язують, щоби ми їх виконали в односторонньому порядку, що є злочином проти України. І я сподіваюсь, що все ж таки зрозуміють, що це шлях в нікуди», - сказав співрозмовник.

Він розповів і про те, що ніякого розрекламованого Зеленським плану В не існує, а є намагання видавати бажане за дійсне.

«Але він (президент - прим.ред.) говорив нам, що він дає сам собі рік, щоби це реалізувати, а потім буде план Б. Плану Б немає, його просто не існує в природі. Очевидно, що зараз він або його соратники намагаються щось вигадати, якось зібрати з кожного ідеї по нитці і щось таке навигадувати. Але воно так просто не робиться. Так плани не будуються. І той мир або так зване перемир'я, яке нам зараз продають як мир, що у нас припинилися обстріли, насправді це просто бажання Зеленського ігнорувати війну, просто називаючи менше обстрілів, це значить, що немає війні. Ні. Наших бійців вбивають, причому наші солдати знаходяться навпроти гіршої позиції. В нас проблеми з постачанням армії, у нас зменшення бюджету на армію. Це все говорить, що ми втрачаємо позиції переговорні, в порівнянні з попередніми роками», - резюмував Лінько.