Стало відомо, хто винен в обваленні Шулявського моста
16.12.2020 14:30

Мостове господарство в Україні знаходиться у критичному стані, тому що воно роками не фінансувалось. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт у сфері дорожнього господарства або дорожньої галузі Павло Кушнірюк.

Коментуючи падіння трьох стовпів на Шулявському мосту у Києві, наш співрозмовник зауважив наступне: «Це пов'язане з неналежним виконанням своїх службових обов'язків представників авторського і технічного нагляду, які приймали роботу на Шулявському мосту, тому що ці роботи виконувалися дуже недавно, вони закінчені були тільки в минулому році».

«Якщо чесно, у них ще навіть Шулявський міст не повністю закінчений, передбачається облаштування додаткових з'їздів, там де зараз стоїть Більшовик. І це питання абсолютно відверте, про нього треба говорити, що під час будівництва авторський нагляд не здійснив належний контроль, технічний нагляд, ті інженери, які є на об'єкті, які перевіряють, що все правильно робиться згідно стандартів, згідно норм, не здійснили належний контроль. І вони прийняли ось це освітлення, яке фактично було аварійним», - додає експерт.

Павло Кушнірюк підкреслює, що, якщо хтось постраждав від цього, він абсолютно має повне право звернутися до замовника робіт, в нашому випадку це Київська міська державна адміністрація, зі відшкодуванням збитків.

«Але ось ця історія, вона, в принципі, скоріше, виключення із правил, тому що зараз треба віддати належне дорожникам і підрядним організаціям, якість робіт і на мостах, і на дорогах значно виросла. У нас уже практично не можна побачити ті такі класичні картинки, коли людина з чайничком яму заливає, чи ще щось. На дорогах достатньо якісні роботи. Але що стосується самого мостового господарства, то воно, звичайно, в критичному стані, тому що воно роками не фінансувалось», - звертає увагу експерт.

За словами експерта в галузі транспортної інфраструктури, у нас є мости і по Україні, і у Києві в тому числі, які визнані комісією як аварійні або небезпечні, але у зв'язку з тим, що вони виконують стратегічну роль і об'їхати їх просто немає можливості, то по них допускається тимчасова експлуатація. Наприклад, в тому році в Дніпропетровській області, в районі Нікополя, обвалився міст, саме через те, що він був в неналежному стані і по ньому проїхало з порушеннями велика вантажівка перегружена, то міст просто не витримав. В минулому році, якщо пам'ятаєте, була аналогічна ситуація в Харкові, шляхопровід над залізницею. Так само вантажівка була перевантажена, і міст просто не витримав. І це сталось через те, що вони дуже зношені.

«Ситуацію з мостами треба міняти. Їх треба ремонтувати. Відомо, що “Укравтодор” анонсував велику програму з відновленням мостів. В принципі, це правильна річ, тому що у нас інша проблема, у нас поки що, якщо з дорожніми компаніями і ремонтами доріг у нас ринок активно розвивається, і у нас кожного року, скажімо так, об'єми, які може бізнес виконати по ремонту доріг, просто ростуть в декілька разів, то з мостами у нас просто декілька компаній, які можуть взагалі виконувати роботи. Якщо забезпечити стабільне фінансування на рівні хоча би 3-4 мільярдів гривень на рік, то ми можемо говорити, що цей ринок теж буде розвиватися, у нас будуть з'являться нові мостовики. А класичні мостовики — це така еліта, скажімо так, будівельників дорожніх, тому що це найскладніші роботи, там потрібно мати спеціальні знання, як із проектування, так, і в принципі, будівельно-монтажних робіт. І через те, що галузь не фінансувалась, вони всі реально виїхали і галузь занепала», - констатує наш співрозмовник.

Експерт акцентує увагу н атому, що зараз це потрошки відроджується, так, наприклад, активно будується Запорізькій міст, це в місті Запоріжжя. По ньому, в принципі, треба сказати, що було багато скептиків...

«Довго його будували. І колись цього року анонсували, що вони відкриють міст через річку старий Дніпро. Ось обіцяють в 20-х числах грудня забезпечити проїзд. Там вже були випробування, 10 вантажівок одночасно заїжджали для того, щоб перевірити, як міст себе веде. Він пройшов ці випробування, і до кінця року його запустять. В принципі, чесно треба сказати, що це класно, вони постаралися, і дорожники, і “Укравтодор”, і підрядники, це зробили. Тому з такими темпами, хочеться вірити, що і цей базовий міст через саму річку Дніпро, де стоять два пілона великих, якщо пам'ятаєте. Вони за нього тільки взялися, то теоретично, якщо такими темпами, ми можемо говорити, що через 2 роки вони відкриють проїзд на ньому», - резюмував наш співрозмовник експерт у сфері дорожнього господарства або дорожньої галузі Павло Кушнірюк.