29.10.2005 15:16
Пресс-служба Закарпатского областного комитета Социал-демократической партии Украины (объединенной) призывает обратить внимание на то, что в самой западной области страны нарушается свобода слова. Текст заявление передаем на языке оригинала.

"Деякі засоби масової інформації Закарпаття добре відчули на собі тиск влади. Зокрема, через багаточисельні перевірки фіскальних органів та психологічний тиск на журналістів, погрози та шантаж припинили свою діяльність дві обласні газети – „Вісті тижня+” та „Вісник”. Так і не вийшов в ефір опозиціний телеканал «НТВ-Закарпаття». Нині під загрозою знаходиться діяльність незалежної обласної газети «Світогляд», яка відкрито опонує владі та не приховує своїх симпатій до СДПУ(О). Постійні перевірки податкової служби та управління по боротьбі з організованою злочинністю перешкоджають нормальному функціонуванню газети та серйозно впливають на моральний стан її працівників.

Пресс-служба Закарпатського обласного комітету Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) звертає увагу на те, що переслідування за політичними мотивами, поза заяви керівництва країни про його відсутність, стало серйозною практикою в нашій області. Надії на те, що ставлення обласної влади до опонентів зміниться, на жаль, не оправдують себе, що дає підстави для найгірших прогнозів, скільки саме засобів масової інформації Закарпаття допрацюють до парламентських виборів у березні 2006 року".