Нардеп розповів, чи розпочалась війна за підписників
14.01.2021 15:35

Володимир В’ятрович вважає не пропрацьованими підходи до боротьби з ботофермами, адже знищуються аканти реальних людей.

Про це нардеп фракції «Європейська солідарність» розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи інформацію про те, що у «Європейській солідарності» видалили чи не найбільшу фабрику ботів, В’ятрович зазначив, що реалізація боротьби з ботами була сумнівною, бо серед знищених фейсбук-акаунтів були популярні блогери.

«Я можу сказати, що там є абсолютно реальні люди, яких я добре знаю. Я вчора написав про одну нашу знайому активістку Марину Мадзигон, яка реальна особа, дуже активна блогерка, навіть входила у топ-100 блогерів за версією ICTV. І тим не менш, її виключили під приводом того, що вона бот. Ця конкретна ситуація ставить під сумнів взагалі підхід, який було реалізовано для того, щоб нібито боротися з якимось ботофермами. Детальніше, на жаль, сказати не можу, тому що я не розумію, яким чином це було зроблено і яким чином воно взагалі працює, однак з боку тих людей які стали жертвою знищення своїх фейсбук-акаунтів, робляться кроки для того, щоб їх відновити», - пояснює він.

Народний депутат також відповів на питання, чи не є це війною за підписників.

«Для кожного, хто користується Фейсбуком, є велике бажання мати якомога більше підписників. Очевидно, таким способом намагаються їх привабити до себе. Я би не назвав це війною, це нормально», - резюмував співрозмовник.