Керівник Чернівецького прикордонного загону влаштував «п’яне» полювання з контрабандистами, - ЗМІ
19.01.2021 10:41

Напередодні Нового Року, 26 грудня 2020 року, командир Чернівецького прикордонного загону ДПС України полковник Сергій Марцінкевич, влаштував «п’яне» полювання на кордоні своїм «друзям», які спеціалізуються на контрабанді цигарок. Товариші вирішили погуляти за лінією державного кордону в районі 745 прикордонного знаку (стик «Красноїльська» та «Фалькова») та вполювати собі дичину до новорічного столу, стверджує Інтернет-видання «Відкрита Україна».

«Ви тільки вдумайтеся, 30 цивільних осіб із зброєю, попередньо добре поїли і попили, не зовсім тверезі, вільно перетинають собі кордон й шастають до Румунії і назад. Для вказаних озброєних «нелегалів», Марцінкевич С.В. наказав тимчасово виконуючому обов’язки ВПС «Красноїльськ» Погорільцю Володимиру Сергійовичу виділити двох прикордонників-зброярів (сержанта Сегета та солдата Сова), які показували місця, де більше дичини та подавали патрони на полюванні, не виключно, що службові, які перебувають на озброєнні Чернівецького загону.

Додаємо фото красноїльського ренджера «dumitru77777» Dumitru Isopel, (за українським паспортом Ісопел Дмитро Степанович, а за румунським десь так), у соціальній мережі «Instagram», який відніс державний кордон України, а саме прикордонний населений пункт України «Фальків» до Сучави, Румунії. Біпатрид одним словом, а може і диверсант!» - підкреслює видання.

«Якщо трохи почитати нормативну базу, то ми побачимо, що згідно з Постановою Кабміну № 1147 від 27.06.1988 року «Про прикордонний режим» пункт 21 «Полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання; у смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється». А отже, ми ідемо далі: стаття 364 кримінального кодексу України – «Зловживання владою або службовим становищем».

Нагадаємо, що згаданий командир Чернівецького прикордонного загону ДПС України полковник Сергій Марцінкевич має дуже сумнівну репутацію та, за інформацією багатьох джерел, «курує» роботу декількох груп «цигаркових» контрабандистів. При цьому, «такса», яку керівництво загону виставляє контрабандистам, вже сягає 90 євро за коробку! Ви тільки вдумайтесь у ці цифри!!! Партію менше 100 коробок навіть не хочуть пропускати тепер прикордонники. От і рахуйте собі, лише на одній ділянці кордону пропустити таку кількість цигарок, маєте вже 9000 Євро, а таких ділянок десятки. Не кордон, а суцільна діра!!! До-речі, хтось скаже: – «та не може бути»! А ви подивіться на затримання в Румунії – сотні коробів щомісяця ловлять в прикордонній зоні. На нашій стороні навіть слідів не виявлено. Сміх та й годі», - резюмує «Відкрита Україна».