Українців звинуватили у захребетницьких бажаннях щодо вихідних
19.01.2021 13:30

Чим сильніше у нас буде так званий середній клас, чим сильніше у нас будуть люди, які самі собі заробляють, тим менше буде дурості з цими вихідними. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник Дмитро Капранов.

Коментуючи той факт, що Раді запропонували заборонити переніс вихідних та робочих днів, наш співрозмовник зауважує наступне: «Ну якщо у нас локдаун, український вихідний на місяць абсолютно безпричинно, то країна, яка зробила безпричинно локадун, не може оскаржувати переніс вихідних, тому що це комариний укус порівняно з нокдауном».

«Українці люблять відпочивати, і держава їм в цьому допомагає. Це називається популізм. Тобто популістична політика держави дозволяє політикам зберігати рейтинг, а українцям, відповідно, не замислюватися над тим, що вони роблять і куди це все веде. Приємно відпочивати, звичайно, особливо, коли ти багатий і знаменитій, але відпочивати, коли ти кожним днем заробляєш собі на хліб, дуже неефективно», - додає письменник.

Особливо, звертає увагу наш співрозмовник, коли було майже 2 тижня новорічних вихідних.

«Це називається захребетництво, коли людина не розуміє, що вона заробляє кожним днем собі на хліб, у неї захребетницькі бажання. Тому чим сильніше у нас буде так званий середній клас, чим сильніше у нас будуть люди, які самі собі заробляють, тим менше буде дурості з цими вихідними», - резюмував наш співрозмовник український письменник Дмитро Капранов.