Стало відомо, що насправді спонукало українців влаштувати бійку на Грушевського під час Майдану
19.01.2021 14:30

Всі зрозуміли, що люди, які пішли 1 грудня на штурм Адміністрації президента, мали рацію. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів політик и письменник Дмитро Корчинский

У річницю початку боїв на Грушевського під час Майдану, наш співрозмовник зауважує наступне: «Це стало переломним моментом в головах українців, тому що до цього часу вважалося, що режим можна подолати піснями. І коли до того 1 грудня була бійка на Банковій, то більшість майдановців перелякалася. А от вже 19 січня всі зрозуміли, що люди, які пішли 1 грудня на штурм Адміністрації президента, мали рацію. І це зміна в уявленнях про революційні процеси зрештою привели до перемоги».

А щодо чуток про те, що тоді були провокації, то на думку нашого співрозмовника, це був стихійний виступ, коли природа українців нарешті взяла своє, бо у українців здорова природа, але в голові напханий різноманітний мотлох.

«Так українець по природі махновець, а відкриває рота якийсь, прости Господі, юрист чи правозахисник. Насправді коли природа українців бере своє, то все вдається», - додає політик.

А що стосується того, що зараз нема таких подій, хоч начебто і піднімається народ, то за словами нашого співрозмовника Дмитра Корчинського, революція — це стихія. Її неможливо спланувати чи передбачити. Це як неможливо передбачити землетрус чи ураган. Тобто це таке собі ландшафтне явище, вважає письменник.