У Харкові перевірять електронний підпис Кернеса, яким підписані кадрові подання, – Терехов
20.01.2021 10:27

У Харкові електронний підпис Геннадія Кернеса під поданням на посаду секретаря міськради Ігоря Терехова обов'язково пройде перевірку на справжність.

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської міської ради, про це 19 січня заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов у своєму першому великому інтерв'ю, яке вийшло на "7-му каналі" і телеканалі "Simon".

Він запевнив, що електронний підпис, на підставі якого під час сесії Харківської міської ради було зроблене подання Геннадія Кернеса щодо висунення кандидата на посаду секретаря міськради, пройде перевірку.

"Я хочу приєднатися до тих, хто цю перевірку просить. Ми абсолютно нормально до цього ставимося. Все абсолютно зроблено за законом, все абсолютно легітимно. Хто, як не я, перший зацікавлений в тому, щоб ця перевірка пройшла, щоб компетентні органи зробили висновки. І я абсолютно впевнений, що коли закінчиться ця перевірка, ті люди, які її ініціювали, повинні будуть перед усіма вибачитися і сказати про те, що вони були неправі", - сказав Терехов.

Як повідомлялось, 9 грудня 2020 року депутати Харківської міськради восьмого скликання таємним голосуванням обрали секретарем мерії Ігоря Терехова. Крім цього, міська рада визнала повноваження Геннадія Кернеса навіть без складання присяги. За словами Мозгової, складання присяги для Кернеса не було необхідним, оскільки він її вже складав 24 листопада 2010 року.

На початку сесії голова Харківської міської ТВК Ольга Мозгова заявила, що мерія отримала лист за електронним підписом Геннадія Кернеса, в якому він запропонував кандидатуру секретаря мерії. Головуючий на сесії Олександр Новак у свою чергу заявив, що в листі вказана кандидатура Ігоря Терехова. На численні запити депутатів Новак сказав, що начебто електронний підпис Кернеса був перевірений та визнаний дійсним, про що є відповідний документ.

У Харкові за фактом звернення депутатки щодо можливого підроблення електронного підпису Кернеса було відкрито кримінальне провадження. У свою чергу Харківська міська рада заявила про неможливість підроблення цифрового підпису мера та пригрозила журналістам судовими позовами.