Оприлюднено ФОТО вбитого російським снайпером українського воїна. Зеленському дорікають за мовчанку
22.01.2021 12:53

21 січня внаслідок порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації від кулі снайпера загинув український воїн.

Про це у Facebook повідомляє Командування морської піхоти.

«21 січня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню і відкрили вогонь зі снайперської зброї в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Внаслідок обстрілу позицій українських захисників загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Командування морської піхоти висловлює щирі й глибокі співчуття рідним та близьким загиблого воїна», - йдеться в повідомленні.

За даними журналіста Андрія Цаплієнка, загиблого морського піхотинця звали Олександр Отрєп'єв.

«Другий загиблий під час «всеосяжного перемир'я» вже в цьому році український воїн. Морський піхотинець Олександр Отрєп'єв.

Просто подивіться на це фото і послухайте своє серце», - написав журналіст.

«Війна продовжується. Знов російський снайпер прицільно обстріляв наші позиції. Знов буде безпорадне ганебне мовчання президента, знов будуть міркування чи треба давати бойове розпорядження на удар у відповідь, або суспільству байдуже та достатньо заявити стурбованість тристоронньої групи у фейсбуці...

Нема плану Б. Нема стіни. Нема реформ в сфері оборони. Якщо дивитись на сторінку президента, то Володимир Зеленський хоче відповідати не за безпеку, яку йому довірила країна, а за розподіл грошей в уряді, за каток на Банковій, за селфі в Буковелі. А люди гинуть на війні, кров ллється справжня, і країні і армії потрібно знати - яка ціль війни? На жаль, відповідей на питання, на яке має відповідати президент, ми знов нічого не почуємо», - зазначив на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

«Вчора в бою неподалік від Гнутово від кулі російського снайпера загинув морпіх Олександр Отрєп’єв. Олександр проходив службу в 36-й бригаді морської піхоти. В пам'яті друзів старший матрос Отрєп’єв залишився сміливим морським піхотинцем і патріотом України.

Вічна пам'ять захиснику нашої держави!

І вічна ганьба Верховному Головнокомандувачу, який жодним словом не згадав про Олександра та інших його побратимів, що поклали життя в боротьбі за Україну», - підкреслила народний депутат Марія Іонова.

«Цього Воїна не згадав в своєму зверненні до Дня Соборності Зеленський. Не знайшов слів, бо ж якщо не помічати вбивств наших солдатів, то тоді на Донбасі мир. Треба просто перестати помічати...Вибач, Воїне, що маємо такого Верховного Головнокомандуючого... Вічная Пам’ять Олександру Отреп‘єву. Не забудемо, не простимо російських окупантів», - написала в Facebook народный депутат Ірина Геращенко.

Публікуємо текст звернення президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Соборності України:

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України…»

Ця цитата з універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР, проголошеного 102 роки тому, викликає широкий спектр емоцій.

Це радість. Радість від великого об’єднання передусім не просто земель чи територій, а об’єднання українців.

Це гордість. Гордість за наших предків, які здійснили Акт Злуки, а разом з ним – віковічну мрію всіх борців за єдину, соборну Україну.

Це жаль. Через те, що державним діячам не вистачило тоді мудрості й порозуміння, щоб зберегти самостійну Україну.

Це й біль. Адже сто років потому Крим і частина Донбасу одірвані від єдиної України.

І це впевненість. Що у майбутньому ми зможемо все подолати і разом станемо творцями нового акта злуки.

Для цього маємо назавжди вивчити уроки сторічної давнини й ніколи не забувати: щоб стати сильними – потрібно бути єдиними. Щоб стати єдиними – потрібно бути сильними. Досить розділень. Важливо пам'ятати, що соборність – це не тільки про територію. Одна з найдавніших мрій нашого народу – про єднання – фундаментальна мрія. Але її не можна досягти один раз і назавжди. Це постійна робота. Це щоденний рух. Це не щось у минулому, не ідеологічна рамка згори і не досягнення, яке може бути простим.

Це завдання вчити себе розрізняти власні емоції і штучно накручені політиками. Поважати відмінності й інтереси інших у суспільстві – тих, хто на тебе не схожий, але з кого разом з тобою і складається наш народ. Та поступатися особистими амбіціями, коли це потрібно для спільного результату.

Цьогоріч ми зустрічаємо День Соборності з почуттям глибокого суму й жалоби за нашими співгромадянами, загиблими під час пожежі у Харкові.

На превеликий жаль, нас єднають не лише щасливі, а й трагічні сторінки. Щодня, а особливо сьогодні, ми повинні гуртуватися, підтримувати одне одного, стояти брат за брата, плече до плеча.

Бережімо нашу Україну і будьмо єдині. І в радості. І в горі.

І нехай води красеня Дніпра будуть єдиним, що розділяє нас.

З Днем Соборності, великий та сильний народе!»