01.11.2005 14:53
«Безумовно, прийняття бюджету-2006 у першому читанні – це позитивний крок. Але розгляду бюджету мало б передувати обговорення стратегічних документів – Державної програми соціально-економічного розвитку та Програми приватизації. Інакше країна витрачатиме кошти, не знаючи власних пріоритетів», - сказав лідер республіканців, інформує прес-служба Республіканської партії України.

На думку Юрія Бойка, фінансові ресурси країни знову будуть розпорошені: «відчутних проривів у важливих для економіки галузях можна досягнути лише через концентрацію інтелектуальних, матеріальних та фінансових ресурсів на кількох стратегічно-важливих напрямках, а їх наразі не визначено».

Серед таких пріоритетів Юрій Бойко назвав посилення енергетичної безпеки держави, зокрема, впровадження програм енергозбереження, активну промислову політику в експортоорієнтованих галузях, а також державну підтримку сільського господарства, без чого продукція українських аграріїв не буде конкурентноздатною після вступу в СОТ.

Також лідер РПУ нагадав про політичні ризики, пов’язані з парламентськими виборами. Цілком можливо, що в переможців буде спокуса перекроїти бюджет «під себе», як це сталося з бюджетом-2005. «Коли політика превалює над економікою, погіршується інвестиційний клімат, зростає інфляція, погіршуються стандарти життя».