Українцям пояснили, чому Бандеру доведеться полюбити всім
27.01.2021 17:07

Ми повинні ставити пам'ятники все-таки культурним, історичним, але українським діячам або іноземцям, які сюди прийшли і теж служили українському народові. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповіла українська письменниця, педагог, громадський діяч, член Національної спілки письменників України Лариса Ніцой.

За словами нашої співрозмовниці, Україна повинна жити своїми героями.

«Там, де не сприймають Бандеру, треба поступово пояснювати, чому він наш герой, бо він віддав життя за Україну. Якщо не хочуть Бандеру, нехай встановлюють пам’ятники місцевим героям, авторитетам, але, не тим, які утверджували радянські символи, радянську і російську ідеологію, а все-таки присвятили своє життя утвердженню України, українській справі.Служили людям в освіті, в культурі, в історії, в медицині. Тобто кожна місцевість – вона ж якимось своїми характерна особистостями», - роз’яснює письменниця.

«Ми повинні ставити пам'ятники все-таки культурним, історичним, але українським діячам або іноземцям, які сюди прийшли і теж служили українському народові. Це дуже важливо, тому що пам'ятники – це мітки, це маркери, які ми ставимо, як прапорці, як своєрідні маячки. Це наша територія, це наші пам’ятники, присвячені нашим подіям, нашій історії і нашим діячам», - резюмувала громадський діяч Лариса Ніцой.