Експерт розповів про профнепридатність влади
27.01.2021 13:30

Андрій Новак переконаний, що призначення владою нових податків для крупних світових корпорацій закінчиться втратою інвесторів.

Про це економіст, кандидат економічних наук розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи те, що пан Гетманцев запропонував законопроект, який дозволить обкладати податками такі компанії, як Фейсбук, Тік-Ток, Амазон і т.д., які працюють на території України, експерт у галузі економіки зазначив, що це свідчить про некомпетентність влади.

«В умовах надзвичайно низького інтересу до України зі сторони світових інвесторів, зараз в цей період призначати нові податки для крупних світових корпорацій означає остаточно відлякати від України всіх потенційних інвесторів і остаточно втратити інтерес до економічної активності на території України. Тому подібні ініціативи не тільки недалекоглядні, це, я б навіть сказав, профнепридатність», - пояснює він.

Андрій Новак також висловив надію, що в ВР не будуть мати підтримку такі ініціативи, і ця ініціатива залишиться лише персональною ініціативою того представника влади, який її подав.

Кандидат економічних наук також відповів на питання, чи може бути якась відповідь від названих компаній в плані обмежень для України?

«Обмежень не буде. Єдине, що може бути, це публічне запитання до президента: чи ми працюємо по інвестиційних нянях чи ми призначаємо нові податки?», - резюмував співрозмовник.