Експерт розповів, що Путіна зливатимуть навіть його прибічники
27.01.2021 15:30

Сергій Пархоменко переконаний, що у розмові з Путіним президент США чітко дав йому зрозуміти, що він програв і з ним більше ніхто не буде «панькатись».

Про це директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи розмову Путіна і Байдена про Україну Пархоменко зазначив, що для нашої країни це суттєво нічого не змінить, а ось президентові РФ дали чітко зрозуміти, що жоден злочин більше не зійде йому з рук.

«Такі речі глобально нічого не міняють. Треба розуміти, що Байден тільки почав каденцію, а Путін вже все - йому недовго лишилось насправді, судячи зі всього. Тому Путін не буде міняти свою політику, він буде далі гнути цю смертельну, і для Росії в тому числі, імперську лінію. У нього вже психіка поїхала, він по-іншому не зможе. Здати назад в нинішніх умовах — він цього не зробить.

Але й Америка чітко показала свою позицію, вона чітко її озвучила Путіну. Цей факт розмови, який став публічним, підтвердив, що ніхто не буде зараз Росії попускати її злочини. І це добре. Для Путіна це чіткий меседж: нічого не вийде, ти програв, ніхто не буде з тобою ні нормально спілкуватися, ні підтримувати тебе», - пояснив він.

Співрозмовник також висловив припущення, як скоро владі Путіна прийде кінець.

«І без цієї розмови очевидно, що Путін вже «збитий льотчик». Його ж свої в Кремлі здають, тому що він їх вже не влаштовує, він не дотримується того консенсусу, який був. Коли не було санкцій, все його оточення заробляло, він всіх задовольняв, всі були при грошах. А зараз, коли пандемія, коли не видно кінця санкціям, його просто хочуть позбутися як фактора санкцій.

Санкції — це наслідок агресивної політики, окупації чужих територій. Тому навіть у своїй країні його скоро зіллють, судячи з останніх подій. Путін поставлений перед фактом, що з тобою ніхто не буде панькатися. І Америка дала це чітко зрозуміти», - резюмує Пархоменко.