Харківські угоди: Януковичу повідомили про підозру у державній зраді
29.01.2021 11:16

Віктор Янукович, президент-втікач, підписав так звані "Харківські угоди" та надав Російській Федерації можливість збільшити військовий контингент на території України. Йому правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді.

Колишній чиновник обвинувачується у порушенні вимог Конституції України. Про це 29 січня повідомили в Офісі генпрокурора, пише ASPI.

Віктор Янукович надав президенту РФ Дмитру Медведєву допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. Підозрюваний у квітні 2010 року, перебуваючи у місті Харкові, штучно створив умови для збільшення чисельності військового контингенту РФ у Криму. Він підписав документ, який передбачав продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на 25 років.

Слідчі встановили, що спочатку Російська Федерація штучно створювала та поступово накопичувала борг України за поставку природнього газу. Такими діями росіяни фактично безоплатно розташовували свій Чорноморський флот. З 20 лютого 2014 року військовослужбовці ЧФ РФ на території України провели масштабну операцію щодо вторгнення на територію півострова Крим та окупували півострів.