Скічко, якого відправили керувати Черкащиною, пообіцяв скласти депутатський мандат
03.02.2021 09:16

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Скічко, якого президент Володимир Зеленський призначив головою Черкаської ОДА, заявив, що планує подати заяву про складання повноважень нардепа.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю для «Главкому».

«Я подам заяву на ім’я голови Верховної Ради, а далі це питання має бути винесене в зал. Коли це буде зроблено, я не знаю», – сказав очільник області.

Скічко розповів, що поки його заява буде розглядатися, він не буде одночасно обіймати посаду голови облдержадміністрації та голосувати у Верховній Раді.

«За законом, як тільки депутат подає заяву про складання повноважень, він уже може працювати на новій посаді. Після цього голосувати в парламенті, навіть якщо є якась правова колізія, я вважаю, буде неправильним. Мені в Черкасах вистачатиме роботи, і не думаю, що матиму час ще і їздити в Раду «підголосовувати», – сказав він.

Також Скічко розповів, із якими труднощами зіштовхнеться в обласній раді. «У нас там немає більшості. Є фракції «Черкащани», «Батьківщина», «Європейська солідарність», які в певний момент об’єдналися та створили більшість. У «Слуги народу» також є заступник голови облради. Я спілкувався з різними політичними фракціями, і вони налаштовані на конструктивну роботу», – пояснив він.

У вівторок, 2 лютого, у Черкаській ОДА представили нового очільника Олександра Скічка. Він сказав, що йому треба тиждень-два, щоб зрозуміти проблеми області. Скічко додав, що спільно з громадами та мером Черкас Анатолієм Бондаренком зможуть об'єднатися для розвитку регіону.

Скічко у 2019 році виграв вибори в 197 окрузі з центром у Каневі, а 29 січня очолив всю Черкаську область.