Верховний Суд відмовився скасувати санкції проти каналів
11.02.2021 12:27

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 9 лютого 2021 року виніс постанови за двома позовами, які оскаржували указ президента Володимира Зеленського про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK. Про це 10 лютого повідомив ВС.

Один позов суд залишив без руху і дав позивачу 10 днів для усунення недоліків. «Рішення мотивоване тим, що позивач не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду. Крім того, позивач не конкретизував підстав для залучення РНБОУ, ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Телерадіокомпанія “112-ТВ”", ТОВ "Нові комунікації" до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача», – пояснили у Верховному Суді.

Суд також відмовився відкрити провадження за другим позовом, у якому просили визнати протиправним і скасувати указ президента. «Фактично зміст позовної заяви свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб – юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів», – йдеться в повідомленні.

Крім того, ВС додав, що третій позов із подібними вимогами ще не розглядали – суд має на це п’ять днів.