Українців попередили про зрив початку вакцинації: названі причини
11.02.2021 13:37

Зміна політичної команди міністерства на початку вакцинування точно не призведе до пришвидшення початку вакцинування. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів екс-заступник міністра охорони здоров'я України, кандидат медичних наук Михайло Загрійчук.

Коментуючи інформацію про те, що Степанова звинувачують в махінаціях з вакциною, наш співрозмовник зауважує, що точно ніхто не знає, чи є там підстави, чи їх немає. Відповідно, якщо НАБУ порушує справу, то має бути якийсь фактаж.

«Але в будь-якому випадку наші правоохоронні органи для того і існують, щоб перевіряти правоможність будь-яких дій державних посадових осіб. Тому в цьому трагедій ніякої не може бути. Якщо порушень немає, то нема чого і боятися, НАБУ нічого і не знайде. А якщо порушення є, то тоді інший механізм», - роз’яснив екс-заступник міністра охорони здоров'я України.

Що ж стосовно часу, чому саме напередодні вакцинування це питання виникло, то за словами нашого співрозмовника, можливо якісь процесуальні дії там є. Але сподіваємось, що ця справа не вплине на початок вакцинування. Тим більше, якщо у них по документах все добре, то нема чого боятися.

«А взагалі Степанов справиться з вакцинуванням. Я скажу більше, що зміна політичної команди міністерства на початку вакцинування точно не призведе до пришвидшення початку вакцинування», - резюмував наш співрозмовник кандидат медичних наук Михайло Загрійчук..