03.11.2005 16:58
«Сьогоднішній страйк водіїв таксі і маршрутних таксі свідчить про те, що політики продовжують ухвалювати рішення, не враховуючи інтересів підприємців і суспільства», - заявив лідер Республіканської партії України Юрій Бойко.

«Страйк – це наслідок суперечностей між обіцянками влади покращити умови підприємницької діяльності і реальними діями. На жаль, в законопроекті «Про автомобільний транспорт» пропонуються норми, які суттєво ускладнять реєстрацію перевізників і умови ведення цього бізнесу», - сказав Юрій Бойко, інформує прес-служба Республіканської партії України

За його словами, великий перелік документів для отримання ліцензії, встановлення касових апаратів, щоденні перевірки транспортних засобів і медогляди водіїв – це нові перепони для перевізників. «Підприємці повинні витрачати час на розвиток свого бізнесу та покращення якості послуг, а не приведення своїх паперів у відповідність до численних бюрократичних норм», підкреслив він.

Юрій Бойко також зазначив, що профспілки вимушені вдаватися до вуличних акцій протесту, оскільки не мають інших засобів впливу на владу. «Прості правила бізнесу і висока якість послуг з’являться тоді, коли при прийнятті рішень влада вестиме діалог з підприємцями та профспілками. Справжня підтримка малого і середнього бізнесу полягає в умінні налагодити цей діалог».