Приєднання США до переговорного процесу по Донбасу може врятувати Україну, і ось як
16.02.2021 13:37

Сьогодні США можуть стати не тільки арбітром, а й стороною підтримки України. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів депутат від фракції “Батькивщина” Михайло Цимбалюк.

Коментуючи можливе приєднання США до переговорного процесу по Донбасу, наш співрозмовник зауважив наступне: «Ми вважаємо, що слід використовувати різні майданчики для того, щоб в Україні наступив мир. І однозначно тут ми підтримуємо українську владу, що треба звертатися до США, тому що долю держав вирішують сильні світу цього».

«Сьогодні США можуть стати не тільки арбітром, а й стороною підтримки України. Нам треба використовувати Будапештський меморандум, про який ми вже стільки років говоримо, а тільки зараз президент України і його команда починають до нього повертатися. Ми вважаємо, що в цьому може бути успіх, бо Росію заставити сісти за стіл переговорів може тільки сильна держава, якою є США», - роз’яснює депутат.

Що ж до заяви Путіна про те, що він не кине Донбас ні за яких умов, то наш співрозмовник вважає, що Україна має йти своїм шляхом і конкретно діяти, а не торгувати з державою-агресором.

На запитання журналіста, чи хоче депутатський корпус повернути Донбас, депутат від фракції “Батькивщина” звертає увагу, що є різні думки з цього приводу в парламенті.

«Депутати представляють різні території. Дуже важливо, щоб парламент був задіяний до цього процесу. Нині парламентарі відсторонені від процесу реінтеграції Донбасу, вирішення питання і приведення миру у всій Україні. Говоримо мало і про Крим. Тема Донбасу ще звучить, а про Крим забувають», - резюмував наш співрозмовник нардеп Михайло Цимбалюк.