Що потрібно знати українцям, аби не залишитися без трусів
17.02.2021 07:17

Українцям треба знати, зо у законі про виконавче провадження є додаток, в якому визначено перелік майна, на яке не може бути звернене стягнення за виконавчими документами. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA рас сказала адвокат Наталія Гнатуш.

Коментуючи вилучення жіночих трусів у боржника, наша співрозмовниця зауважує наступне: «Давайте розберемося в том, що в цьому законі про виконавче провадження є додаток, в якому визначено перелік майна, на яке не може бути звернене стягнення за виконавчими документами. І таким майном є майно, що належить боржникові, фізичній особі на праві власності або в її власності, необхідної для боржника, членів його сім'ї та осіб, які перебувають в нього на утриманні. І сюди ж відносяться предмети щоденного побутового особистого вжитку і речі індивідуального користування».

«В даному випадку ми можемо вважати, що спідня білизна є речами індивідуального користування. Проте тут є такий нюанс: всі речі індивідуального користування, вони нові. Тобто фактично ми можемо казати, я не знаю, в кого його вилучали, можливо, це було вилучено як партія спідньої білизни у якогось підприємця, як варіант. І в даному випадку, якщо це розглядати як товар, він може бути вилучений. Якщо це річ індивідуального користування і от нею вже особа користується, то ні. Ось у чому справа», - розтлумачила адвокат.

Наша співрозмовниця звертає увагу, що на фотографії схоже, що поруч лежали інші речі. Тобто вони не одні.

«Навіть, якщо це пара, десь, можливо, у ФОПа чи магазинчика залишились самі цих дві. Маємо те, що маємо. Безумовно, якби не було етикетки, це повністю у чистому вигляді підпадало під категорію речі індивідуального користування», - резюмувала наша співрозмовниця адвокат Наталія Гнатуш.