Заступник міністра МВС розповів про наслідки прийняття закону щодо покарання за перевищення швидкості на дорогах
17.02.2021 11:35

Антон Геращенко переконаний, що прийнятий нардепами закон про посилення відповідальності за перевищення встановленого швидкісного режиму на дорогах, дозволить суттєво зменшити кількість аварій і смертності через водіння у нетверезому стані.

Про це заступник міністра внутрішніх справ розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Геращенко зазначає, що прийнятий закон суттєво підвищить відповідальність за повторність і потрійність керування у стані алкогольного сп'яніння, особливо зважаючи на невтішну статистику.

«Цим законопроектом підвищена відповідальність за перевищення швидкісного режиму буквально на 50 км/год. Цим законом закривається дуже багато лазівок, через які водії, які любили керувати у стані алкогольного сп'яніння, уходили від відповідальності. Цим законом суттєво підвищується відповідальність за повторність і потрійність керування у стані алкогольного сп'яніння. Нагадаю цифри страшної статистики за минулий рік. 129 тисяч водіїв були затримані за нетверезе водіння. Після того 9,5 тисяч сіли за кермо вдруге, а більше 7 тисяч сіли втретє за кермо у стані нетверезості», - пояснив він.

Заступник міністра внутрішніх справ також наголошує на тому, що новий закон перекриє лазівки, якими користувались порушники для уникання відповідальності.

«Після підписання президентом цього закону судді отримують можливість арештовувати на 10-15 діб осіб, які вдруге і в третє сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Також якщо суддя буде принциповий і розумітиме, що це потенційний вбивця на дорозі, також зможе й конфісковувати автівку. Цим законом закрито дуже багато лазівок, які дозволяли через суди вирішувати питання відтермінування відповідальності. Всьому цьому покладено край. І не дивлячись на те, що деякі важливі для поліції питання в цьому законі були зняті, тим не менш, ми задоволені його прийняттям і тим, що закон об'єднав депутатів з усіх депутатських груп і фракцій, тому що на дорогах минулого року загинуло 3050 осіб, і вони є виборцями всіх фракцій, всіх депутатських груп», - резюмував співрозмовник.