Політичний експерт розповіла, чому Зеленський «не позбувається» Авакова
25.02.2021 12:35

Олеся Яхно переконана, що міністр МВС є настільки досвідченим, що у політичній площині Зеленський йому надто сильно програє, аби знайти заміну.

Про це політолог і публіцист розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи семирічне правління Авакова у МВС та відповідаючи на питання чи справляється він, Яхно зазначила, що не варто розглядати самого міністра і міністерство окремо один від одного і дала їм свою оцінку.

«Я не є спеціалістом по МВС ы не проводжу його аналіз, а тому не можу сказати, чи справляється це міністерство чи будь-яке інше силове відомство. Але не можна розглядати у відриві окреме міністерство від конфігурації влади загалом. І мені здається, що на фоні тої конфігурації, яка є, Арсен Аваков просто переграє як більш досвідчений, умовно кажучи, дорослий політик в середовищі тих, хто сьогодні є у владі», - сказала вона.

Політолог також пояснив, чому попри конфліктність, Зеленський і досі не змінив міністра МВС.

«Тобто у нього (Авакова - прим.ред.) є чіткі позиції, пов'язані з Майданом та Росією. Там, де треба захищати Майдан, він захищає. Там, де стосуються питання Росії, у нього чітка позиція. В цьому сенсі він досвідчений. Тому я не можу аналізувати, що відбувається в самому відомстві, але те, що він на фоні інших політиків не робить політичних помилок, це факт. Я думаю, що якщо б могли поміняти, то поміняли б, але за рахунок досвідченості персоналії, це зробити складно», - резюмувала співрозмовниця.