Не минуло й трьох років: Рада займеться судовою реформою після нарікань Зеленського
26.02.2021 07:16

На нараді у президента України обговорили заплановані на розгляд парламенту законопроєкти, серед яких і той, що стосується реформування судової системи України.

Джерело: Пресслужба Офісу президента

Пряма мова Володимира Зеленського: "Судова система у тому форматі, в якому вона сьогодні існує, вже довела свою непридатність. Українці не довіряють судам, ця інституція є надто корумпованою та надто хиткою.

Ми повинні це змінити, бо саме зміни в судовій системі є запорукою сильної України, де захищені права кожного громадянина. Це також є кроком на шляху євроінтеграції України".

Деталі: У нараді взяли участь голова Верховної Ради Дмитро Разумковим, прем’єр-міністром Денис Шмигаль, керівники парламентських комітетів та представники уряду.

Наступного тижня питання реформування судової системи буде додатково всебічно обговорене на черговому Всеукраїнському форумі "Україна 30".

Передісторія:

  • Президент Володимир Зеленський двома своїми законопроектами пропонує створити Етичну раду з профоцінювання і доброчесності членів ВРП, Службу дисциплінарних інспекторів, а також передбачити адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарних інспекторів.
  • Зеленський вчергове намагається обдурити міжнародних партнерів, підсунувши їм фейкове оновлення ВРП. Центр протидії корупції, Фундація DEJURE та Автомайдан пояснюють, чому реформа ВРП є нагальною та як Зеленський намагається продати українцям та міжнародним партнерам фейкове оновлення судової системи.