У Авакова розповіли про дієвість законопроекту про покарання за псевдомінування
03.03.2021 16:37

Псевдомінування ускладнює роботу і правоохоронцям, і ускладнює життя нашим співгромадянам. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів радник міністра внутрішніх справ Володими Мартиненко.

Коментуючи прийнятий законопроект щодо посилення покарання за псевдо мінування, наш співрозмовник зауважує наступне: «Відносно того, наскільки він дієвий, ще не можна сказати, бо ще не було оприлюднено повного тесту, там вносилось багато правок».

«Щодо дієвості у нас дійсно є питання відносно того, що дуже багато поступає дзвінків про псевдомінування, що ускладнює роботу і правоохоронцям, і ускладнює життя нашим співгромадянам. Тому такі мінування треба прирівнювати до злочинів середньої тяжкості і згідно процесуально-кримінального законодавства їх розслідувати», - додає радник Авакова.

За словами нашого співрозмовника, у нас є реально ті, кого знаходять і притягують до відповідальності і минулого року у нас було виявлено декілька таких осіб, по яких проводилося розслідування до логічного завершення.