Рада відхилила урядовий законопроєкт про місцеві держадміністрації
05.03.2021 13:56
Верховна Рада відхилила урядовий законопроєкт №4290 "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", який мав врегулювати призначення т.в.о. голови місцевих держадміністрацій у випадку відсутності на роботі голови ОДА та його заступників внаслідок хвороби.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За ухвалення проєкту в першому читанні проголосували 196 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти. Депутатам також не вистачило голосів для того, щоб відправити законопроєкт на доопрацювання.

Законопроєктом пропонувалося внести зміни до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», доповнивши розділ VII «Заключні положення» закону новими абзацами, якими передбачити можливість тимчасового покладення обов’язків голови місцевої державної адміністрації на керівника апарату місцевої державної адміністрації, а у разі його тимчасової відсутності – на заступника керівника апарату, а у разі відсутності такої посади – на керівника самостійного структурного підрозділу апарату місцевої державної адміністрації з обов’язковим інформуванням Офісу Президента та Кабінету Міністрів.

Як зазначається у пояснювальній записці, станом на сьогодні законодавством не врегульовано питання щодо призначення тимчасово виконуючого обов’язки голови місцевих державних адміністрацій у випадку відсутності на роботі голови облдержадміністрації та всіх його заступників внаслідок одночасної їх хвороби.