Ірина Верещук розказала, чи піариться Кличко на боротьбі з пандемією
19.03.2021 12:35

Зараз вакцина стала інструментом дипломатії, політичного впливу, шантажу, провокацій. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповіла народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук.

Коментуючи те, що Київ з 20 березня уходить на локдаун, наша співрозмовниця зауважує наступне: «Пан Кличко обіцяв мільйон вакцин, мовляв, що вже все домовлено. І де ця найкраща вакцина для киян? Тому перед тим, як говорити, треба 30 разів подумати і краще не казати, ніж потім наражати себе на обструкцію. Але, тим не менше, він хотів як краще».

На думку політика, навряд чи він хотів просто попіаритись. Немає підстав так вважати. Йому просто не вдалося домовитися. А так буває.

«Зараз вакцина стала інструментом дипломатії, політичного впливу, шантажу, провокацій. Ви знаєте, що робить Росія зі ”Спутником V” і які це спецоперації, як країни себе сьогодні захищають від таких гібридних впливів, якими стала, до речі, вакцина», - підкреслює депутат від «Слуги народу».

Що ж до того, як відбувається вакцинація в Києві, то за словами нашої співрозмовниці, вона була здивована і вкрай розчарована, що були два дні в Києві, коли був нуль вакцинованих. Про що це говорить? Міська влада недопрацьовує.

«Вони мало комунікують, мало йдуть до людей, мало демонструють волю і показують, як це б мало відбуватися. Це все ж можна робити, можна впливати. Є авторитетні люди, є канали комунікацій, є соціальні мережі. Все це можна зробити. А не тільки кивати на центральну Раду, так не можна. Центральна Рада робить все що може, але тут теж всі люди, зіткані з тих самих тканин, що й міська влада. Тому я дуже прошу не сепарувати ці проблеми, не казати, що тут Степанов винуватий, а тут ВР не дала. Все всім дали. Мають сьогодні інструменти. Уряд проголосував про повну можливість міській владі впливати на ситуацію. Звичайно, Кличко відреагував, Садовий відреагував, багато міст відреагувало. Вони мають можливість зараз забезпечити і убезпечити своїх громадян під час пандемії», - пояснила нардеп.

Щодо інформації про варіант, що Україна закривається на локдаун, який у нас був минулого року, то за словами Ірини Верещук, ні президент, ні Кабмін, ні ми як народні депутати дуже цього не хочемо.

«Ми хочемо, щоб була вакцинація і у нас вистачило часу провакцинувати все населення. А населення виявилось таким, що розуміє, увійшло в позицію і влади, і своєї безпеки і вакцинувалося, зрозумівши, що таким чином формується суспільний імунітет. Це наше надбання здоров'я нації, зрозуміло, що це треба робити всім нам, і тоді не треба те, що вакцина гімно, перепрошую, цитуючи пана Порошенка, звичайно, все буде дуже погано, і ми знов сядемо на локдаун. Я цього дуже не хочу, бо наша економіка, наш бізнес просто цього не витримають. Скільки закрилося, скільки збанкрутувало. Кредити, які треба віддавати — і що робити? Банкрутство. Всі ці речі треба вирішувати і виправляти. Тому я проти локдауну, але якщо буде необхідно, що робити, будемо сідати», - резюмувала народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук.