Олександр Скипальський: Молода команда непрофесіоналів перетворює СБУ на казна що
25.03.2021 13:37

Всі в очікуванні так званої реформи СБУ, бо сьогодні, коли у системі професіоналізм відсутній, про ефективність роботи і балакати нічого. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів двічі заступник голови СБУ Олександр Скипальський.

У день народження СБУ наш співрозмовник зауважив, що 25 березня був прийнятий закон про СБУ, а день народження, насправді, 20 вересня 1991 року, коли була підписана постанова ВР о ліквідації КДБ СРСР і створена СБУ. А в зв'язку з тим, що був прийнятий закон, було прийняте рішення, що день працівника СБУ буде 25 березня.

«Безумовно, що це був вплив консервативних сил в Україні, в тому числі і СБУ, які не хотіли згадувати про цю постанову, бо там було написано, що ліквідувати КДБ УРСР за її діяльність, комісія була, і тому багатьом не подобалось, і тому вони так делікатно згладили цю ситуацію. Зараз в питаннях протидії російській агресії, хоча загальна система безпеки розбалансована, але хлопці своїм ентузіазмом, своєю відданістю інтересам України проводять достатньо успішні операції», - підкреслює заступник СБУ.

Що стосується інших напрямків, таких, як боротьба за незалежну Україну, боротьба з промосковськими ворожими силами, то за словам нашого співрозмовника, — все це робиться нерішуче, тому що відбувається казна що.

«Професіонали вигнані законом про люстрацію. Потім зміни режимів — то Януковича, то Порошенка. Тепер Зеленський, молода команда. Очолюють непрофесіонали. Яка може бути ефективність роботи, коли професіоналізм відсутній?», - наголошує він.

За словами Олександра Скипальського, всі в очікуванні так званої реформи. Багато професіоналів критично відносяться до певних питань. Потрібно підсилювати боротьбу з ворожими силами, з агентурою, тобто контррозвідувальна робота. Ну і, звичайно, активна робота по захисту суверенітету, Конституції, територіальної цілісності, тому що ми живемо в час агресивного російського протистояння, яке вимушено було зупинити військові дії під тиском і міжнародного співробітництва, і активного опору з боку українців.

«Агресор перейшов на підступні для своєї російської історії способи породження хаосу, провокацій. Все, що в Україні відбувається негативне, все це Росія зараховує собі як успіх. Тому тут багато роботи, а реформа впроваджується теж не професіоналами, прикриваючись допомогою з боку Заходу», - резюмував наш співрозмовник двічі заступник голови СБУ Олександр Скипальський.