«Слуги Народу» поїхали на Прикарпаття: слідкуватимуть за підрахунком голосів
31.03.2021 07:27
Народні депутати "Слуги народу" вирушили на Івано-Франківщину з'ясувати ситуацію з підрахунком голосів у 87 окрузі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті політсили, передає Укрінформ.

Окружна виборча комісія опрацювала лише 67% протоколів із дільничних виборчих комісій. Далі їхня робота була тимчасово припинена, адже голова комісії зник, а новий не відновлює підрахунок голосів.

"«Слуга Народу» вбачає в цьому можливий зрив або перешкоджання виборчому процесу певними політичними опонентами. Саме тому народні депутати повинні захистити право громадян на вільний вибір своїх представників у Верховній Раді України, що гарантовано українцям Конституцією та законами України. А також повернути ситуацію у правове поле", - кажуть у пресслужбі партії.

Там додали, що безпосередньо в день виборів, а також після них спостерігачі від політсили фіксували численні порушення на виборчих дільницях, а також були фальшиві повідомлення про «мінування» виборчої комісії.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 28 березня, в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область) відбувалися проміжні вибори народних депутатів України. За мандат народного депутата змагалися 32 кандидати. Результати проміжних виборів народних депутатів України мають бути встановлені не пізніш як на пʼятнадцятий день з дня голосування, тобто, до 12 квітня 2021 року включно.