Авакову радили не чіпати мовну царину
31.03.2021 12:35

Мовними питаннями в Україні повинні займатися мовознавці, а не міністр внутрішніх справ! Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповіла українська письменниця, педагог, громадський діяч Лариса Миколаївна Ніцой.

Коментуючи написаний Аваковим пост, стосовно російської мови, що її нам потрібно використовувати для контрпропаганди і взагалі він російськомовний український націоналіст, наша співрозмовниця зауважила наступне: «Хай Аваков займається своїми безпосередніми обов'язками».

«Вчителі вчать, лікарі лікують, будівельники будують, а він нехай займається поліцейськими справами у відомстві, яке він очолює. А мовними питаннями нехай займаються мовознавці. Для цього у нас є Національна академія наук, Інститут мовознавства і Інститут української мови. І нехай не лізе зі своїми непрофесійними порадами в мовну царину», - додає українська письменниця.

За словами нашої співрозмовниці Лариси Ніцой, не буває російськомовного українського націоналіста. В українській літературі це називається оксюморон, це називається поєднання непоєднуваного.