Правозахисник розповів про знищення опозиційної політики в Україні
07.04.2021 11:35

Володимир Чемерис вважає, що заборона партії Анатолія Шарія є абсолютно необґрунтованою та безпідставною.

Про це правозахисник розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи намагання заборонити діяльність партії «Шарія», Володимир Чемерис зазначив, що це є абсолютно поза законом і пояснив чому.

«Заборона абсолютно не обґрунтована, тому що в законі про політичні партії виписано, на яких підставах можна заборонити партії. Тут намагаються заборонити на підставі того, що порушена кримінальна справа проти Анатолія Шарія. Такої підстави не існує в законодавстві. Очевидно, що тут йдеться не про законні підстави, а йдеться про те, щоб заборонити будь-яку опозиційну діяльність, будь-яке інакодумство в Україні», - наголосив він.

Правозахисник також нагадав про те, що в Україні є партії, які через їх радикалізм та екстремізм дійсно варто закрити, однак ОП дав вказівку закривати саме опозиційні.

«Можна згадати, що є політичні партії, які прямо підпадають під порушення закону про політичні партії, які мають незаконні військові формування, я маю на увазі Національний корпус, ті, які в офіційних заявах постійно розпалюють міжнаціональну, міжрелігійну ворожнечу, пропагують війну. Політична партія, члени якої кидали гранату 31 серпня 2015 року, я маю на увазі партію “Свобода”, так само по ній ніяких рухів не існує. Тобто очевидно, що тут діє вибірковість Міністерства юстиції. Є політична вказівка, я думаю, що вона йде з Офісу президента, щоб заборонити всупереч закону, Конституції опозиційну політичну партію», - підсумував співрозмовник.