Політик розповів, що змінилось на фронті за сім років війни з РФ
13.04.2021 13:35

Дмитро Лінько вважає, що воєнний стан варто було вводити ще у 2014-му році попри занепокоєння західних партнерів.

Про це український політик розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Відповідаючи на питання що змінилось за 7 років війни з РФ і потрібно було вводити АТО, Лінько зазначив, що що називати речі своїми іменами варто було ще у 14-му році, адже влада втратила чимало цінного часу.

«Очевидно, що це війна, і в 2014 році потрібно було вводити воєнний стан, попри всі ті загрози, про які говорили наші західні партнери. В грудні 2018 року, коли ми ввели воєнний стан на окремих територіях, це нічого не змінило в стосунках з нашими західними партнерами. Це означає, що можна було вводити воєнний стан, і тоді це було потрібно, щоб мобілізувати країну для захисту. Цього не було зроблено. Очевидно, що час був втрачений. Чи потрібно це зараз робити? Я не думаю, що від цього буде ефективнішою наша оборона. Але в разі загострення ситуації, безумовно, потрібно називати речі своїми іменами і виконувати фактично закон, тому що в разі воєнної небезпеки і агресії ззовні політичне керівництво держави зобов'язане буде ввести воєнний стан. За цей час змінилося АТО на ООС, але фактично ми розуміємо, що суть справи не змінилася», - пояснив він.

Політик також відповів на питання, чи не марними були жертви серед військових та цивільних за ці роки.

«Всі ці жертви і вбиті на території України наші громадяни і вони на совісті агресора РФ. Чи були вони марними, чи були марними жертви наших захисників — безумовно, ні, тому що ціною їхніх життів ми сьогодні є вільною країною, вільною нацією. І ми будемо, безумовно, захищатися і далі, чого би нам це ні коштувало, тому що більшої цінності у нас як у держави, ніж наша свобода і незалежність, немає. А відповідальність повністю несе країна-агресор, яка принесла війну і тисячі загиблих українців», - переконаний співрозмовник.