Політик розповів про рекордну заборгованість населення та причини цього
15.04.2021 15:36

Андрій Павловський вважає, що наступний опалювальний сезон може стати критичним для українців через байдужість влади та небажання вирішувати проблеми.

Про це народний депутат фракції «Батьківщина» VI-VII скликань розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи завершення опалювального сезону, Андрій Павловський зазначив, що він став провальним і пояснив чому.

«Дуже промовистим показником проходження опалювального сезону є заборгованість населення, яка досягла рекордного показника. Станом на 1 квітня 82,5 млрд грн. Це вказує на те, що встановлені тарифи за комунальні послуги, за той же газ є для багатьох громадян просто непідйомними, і навіть субсидії не допомагають, тим більше, що ми маємо по багатьом областям затримки їх виплати за березень і навіть за лютий. І влада не знає, що робити з цією величезною заборгованістю населення», - сказав він.

Співрозмовник також наголосив, що нардепи не спромоглися вирішити нагальне питання по тарифу на електроенергію, що може у наступному сезоні спричинити колапс.

«Ми бачимо, що на позачерговому засіданні ВР, яке було, депутати навіть не спромоглися дати голоси за постанову, яка рекомендувала уряду на час локдауну обмежити тарифи, повернути тариф на електроенергію 90 коп. за кВт. От так можна охарактеризувати опалювальний сезон, що проблеми не вирішуються, а борги зростають. І якщо протягом літа до наступного опалювального сезону влада не приступить до вирішення цих проблем, то ми можемо певну критичну межу перейти з підготовкою до опалювального сезону», - резюмував політик.