Вплине на всю Європу: чим загрожує світові ескалація конфлікту України з РФ
16.04.2021 09:27

В РФ хочуть щоб у всій Європі, у всього світу затрусилися коліна. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

Коментуючи зустріч Зеленського з Макроном, яка повинна відбутися невдовзі, наш співрозмовник зауважує наступне: «Скоріш за все, що питання буде підніматись ескалації на Донбасі та ситуації на кордонах, тому що це в першу чергу відбувається перевірка на міцність наших відносин».

«Від того, як зараз, чи жорстку позицію займе Франція, Німеччина, весь Європейський континент, США, від цього буде залежати, що далі буде відбуватися. Тому що вони хочуть, щоб у нас затрусилися коліна. А в РФ хочуть щоб так само затрусилися коліна у всій Європі, у всього світу», - підкреслив нардеп.

За словами парламентарія, вони хочуть продавити свої якісь економічні інтереси через ескалацію, через військову діяльність показати міць.

«І це називають деякі брязканням зброєю, я назву це просто шантажем. Тобто це шантаж звичайний. І скоріш за все, що є зараз велика ймовірність ескалації конфлікту, але в першу чергу, будуть дивитися зараз росіяни на те, як відреагує весь світ і Європа», - звернув увагу народний депутат.

Наш співрозмовник вважає, що позиція повинна бути і Макрона, і всіх лідерів, вона повинна бути чіткою, вона повинна зараз вказувати на підтримку всебічну міжнародних партнерів України, тому що ми повинні пам'ятати історію всього світу.

«Якщо так станеться, що в Україні буде продовжуватися ескалація конфлікту, то потім це може перерости і до більш серйозного конфлікту, який і на Європу вплине. Це повинні чиновники і всі урядовці іноземних держав розуміти», - резюмував наш співрозмовник народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура.