Стали відомі подробиці підготовки сьогоднішньої зустрічі Зеленського, Макрона і Меркель
16.04.2021 09:42

Тристоронні переговори Володимира Зеленського, Еммануеля Макрона і Ангели Меркель відбудуться сьогодні, 16 квітня. Зустріч президентів України і Франції відбудеться в Єлисейському палаці, а канцлер Німеччини приєднається до обговорення в відеоформаті.

Як повідомляє «РБК-Україна», зустріч розпочнеться о 13:15 (14:15 за Києвом) в Єлисейському палаці в форматі обіду. Канцлер Німеччини Ангела Меркель також братиме участь в переговорах. Вона приєднається до бесіди президентів по відеозв’язку. Таким чином, переговори будуть тристоронніми.

Основною темою переговорів стане загострення ситуації на Донбасі. Як повідомили в Єлисейському палаці, під час зустрічі сторони обговорять ризики ескалації конфлікту, які викликані нарощуванням військових підрозділів Росії поруч з українським кордоном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський відвідає Францію 16 квітня, і президент Еммануель Макрон прийме його в Єлисейському палаці. Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір приєднатися до зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Франції Еммануеля Макрона.