Експерт пояснив, чому не вигідно продавати «ПриватБанк»
20.04.2021 12:35

Андрій Новак вважає, що якщо «ПриватБанк» буде в руках західних партнерів, то це аж ніяк не полегшить українцям кредитування.

Про це голова Комітету економістів України розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи заяву голови НБУ про те, що «ПриватБанк» виставлять на продаж, Новак наголосив на тому, для України це буде вкрай невигідним рішенням і пояснив чому.

«Я вважаю, що зараз найгірший час для продажу державних активів таких, як продаж “ПриватБанку” чи велика приватизація, тому що зараз через економічну кризу через коронавірус вартість цих активів мінімальна. І зараз при мінімальній вартості продавати державні активи — я вважаю, що це прямо суперечить державним економічним інтересам в даному випадку», - сказав він.

Експер також прокоментував і думку про те, якщо «ПриватБанк» буде в західних руках, то це полегшить українцям кредитування.

«Вартість кредитів не залежіть від продажу чи не продажу державних банків, а вона залежіть від облікової ставки, яку Нацбанк нещодавно підняв, на відміну від всіх країн світу, які в час кризи обнулили облікові ставки. Наш Нацбанк рідній під час кризи піднімає облікову ставку і таким чином робить кредитній ресурс ще дорожчим, тобто ще більш недоступним», - резюмував він.