Експерт розповів, чи буде спалах ковіду після свят
29.04.2021 12:35

Олег Мусій переконаний, що на травневі свята люди мало дотримуватимуться карантинних норм, що неминуче призведе нехай і до невеликого, але сплеску захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Про це Президент Всеукраїнського лікарського товариства розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи те, що з 1 травня Київ виходить з карантину і навіть з «червоної» зони одразу переходить в «жовту», Мусій зазначив, що розслаблятись зарано і пояснив чому.

«Дуже хочеться надіятися, що ці травневі свята пройдуть відповідально і ми не будемо відвідувати місця масового скупчення людей. Я маю на увазі парки та церкви. Хвилю пережили, але наслідком від того, що люди масово почнуть гуляти і не дотримуватися звичайного карантину, а не посиленого карантину, адже звичайний карантин ніхто не відмінив і він залишається, може бути невеликий спалах захворювання після сват. Безумовно, потрібно відповідально ставитися до власного здоров'я. Не надіятися на державу, що от вона ввела карантин, значить, вона нас захистила, а захищатися самим від вірусу, який продовжує бути небезпечним», - сказав він.

Співрозмовник також пояснив, що він мав на увазі, говорячи про звичайний карантин.

«Безумовно. Також відсутність масових заходів, всіляких конференцій на відкритому і невідкритому повітрі. В кінотеатрах відвідування тільки на 50% заповненості. Це носіння масок у громадському транспорті, заповнення у громадському транспорті — тільки сидячі місця ну і т.д. Ніхто цього не відміняв і ще, напевно, не відмінять рік», - резюмував експерт.