Травневі свята витягнуть з українців останні запаси, і ось чому
05.05.2021 11:37

На другому році карантинних обмежень фінансовий стан українців дуже важкий. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

За словами експерта, формально ми можемо говорити про те, що зараз у нас офіційний показник інфляції біля 8% з початку року, тобто щонайменше святковий стіл обійдеться на 8% дорожче, ніж минулого року.

«Але в будь-якому випадку кожний українець буде формувати свій святковий стіл, виходячи зі своїх фінансових можливостей. Хтось виділить на нього 500 грн, хтось тисячу, хтось дві, а хтось і 5-10 тисяч. Тобто вартість святкового столу буде визначатися фінансовою спроможністю родини. І тут не можна визначити якусь однакову вартість святкового столу», - підкреслив економіст.

Звичайно, зауважує політолог Андрій Новак, на другому році карантинних обмежень фінансовий стан українців дуже важкий, але свято залишається святом, і в будь-якому випадку святкувати українці будуть, але кожен на своєму рівні по своїх фінансових можливостях.